Kamionske cerade
Luna Cerade

Kamionske cerade

Luna Cerade proizvodi / Kamionske cerade

KAMIONI SA SISTEMIMA CERADA TROSTRANI ROL ILI TAUTLINER

KAMIONI SA SISTEMIMA TROSTRANI ROL ILI TAUTLINER

Trostrani rol ili Tautliner sistemi su danas najčešći sistem cerada na poluprikolicama jer omogućavaju vrlo jednostavno i praktično otvaranje i zatvaranje bočnih strana cerada i krovova. To su cerade s kliznim bočnim stranama kod vozila čije su poluprikolice bez alu stranica. Cerada je trodelna, bočne strane su odvojene, tj nezavisne od krovnog dela cerade. Krov je takodje pomični.

Na bočnim stranama cerada, uvarene su gurtne po dužini i visini, a u donjem delu cerade su ugrađeni natezači tj španeri koji mogu biti direkt natezači ili natezači s gurtnama. U gornjem delu cerade, naspram zatezača ugradjuju se roll točkići kojima je cerada “zakačena” za profil tj šinu pomoću koje se cela bočna strana cerade može vrlo lako pomerati levo ili desno.

Krovni deo cerade pojačan je na svim mestima gde se oslanja na poprečne arnjeve i uzdužnom konstrukcijom. Krovni deo cerade bočno se šrafi ili nituje na arnjeve, a sa unutrašnje strane učvršćen je sa posebnim kaiščićima na poprečne profile, odnosno arnjeve. Ovakve cerade izradjujemo od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 900g/m2, proizvodjača MEHLER Nemačka.

Takodje, trostrani rol sistem može biti i na poluprikolicama koje imaju alu stranice. Tada se u donjem delu, umesto zatezača koristi klasičan sistem sa provodnicima, pocinkovanim čeličnim ringlama i plastificiranom carinskom sajlom.

Zašto cerade za kamione sa sistemima cerada trostrani rol ili tautliner?

Pre svega, prevoz tereta ovakvim kamionima, sa sistemima cerade trostrani rol je do sada najsigurniji način transporta robe kamionima sa ceradom. Pored sigurnosti robe, odlikuje se i veoma praktičnim otvaranjem i zatvaranjem cerade kao i mogućnost utovara robe bočno ili kroz otvoreni krov poluprikolice, koji se takođe izrađuje od cerade.

Sigurnost transporta robe, pored činjenice da su bočne stranice izrađene od cerade čija je gramaža 900g/m2, ogleda se i u navarenim sigurnosnim TIR trakama širine 50mm ili tako zvanim gurtnama koje se, kako smo i opisali navaruju uzdužno na razmaku od 55 do 70cm kao i po dužini cerade, obično u 3 do 4 reda. Ove TIR trake poseduju certifikat o ospitivanju izdržljivosti. Takođe, sa spoljne strane cerade, nalaze se zatezači-španeri koji dodatno zatežu TIR trake i samu ceradu. Sve ovo u celini, daje jedan veoma kompaktan, izdržljiv i pouzdan način zaštite transporta robe u kamionima sa sistemima cerada trostrani rol ili tautliner.

Pored gore navedenih detalja, sistemi cerada trostrani rol ili tautliner, mogu imati izrađen i "Anti vandal" ili "Stop Vandal" sistem na unutrašnjost bočnih cerada. Radi se o posebnim trakama, koje u sebi imaju integrisanu sajlu koje se navaruju na bočne strane cerada i samim tim sprečavaju ili otežavaju nasilno provaljivanje cerada oštrim predmetima.

KLASIČNE KAMIONSKE CERADE

KLASIČNE KAMIONSKE CERADE

Ovaj model kamionskih cerada najčešće je zastupljen na našim putevima. Klasična kamionska cerada zadovoljava sve evropske propise za međunarodni prevoz. Bočne strane cerade, krovni deo, kao i prednja i zadnja strana čine jednu celinu. Svi delovi cerade su maksimalno pojačani na svim mestima gde se cerada naslanja, tj naleže na arnjeve i konstrukciju.

Ovakve cerade se izradjuju od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 680g/m2, proizvodjača MEHLER Nemačka.

KAMIONSKE CERADE NA KAMIONIMA NA KOJIMA JE IZVRŠENA NADOGRADNJA ARNJEVA

KAMIONSKE CERADE NA KAMIONIMA NA KOJIMA JE IZVRŠENA NADOGRADNJA ARNJEVA

Ovakve kamionske cerade se u glavnom rade po veoma sličnom sistemu kao što je trostrani rol, osim što je osnovna razlika u tome šro je krovni deo fiksni, dok su bočni delovi cerade pokretni sa rol točkićima, a u donjem delu je kačenje po principu provodnika i carinske plastificirane sajle.

Ovakve cerade se izradjuju od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 680g/m2, proizvodjača MEHLER Nemačka.

CERADE ZA KIPER KAMIONE

CERADE ZA KIPER KAMIONE

S obzirom na različite sisteme i dimenzije kipera, pokrivače od cerade za rasuti teret izrađujemo od PVC cerade čije je platno 680g/m2 ili 900 g/m2. Najčešći sistem cerada je sistem bočnog namotavanja pokrivača pomoću alu letve ili osovine-oklagije. U ponudi su nosači za alu letve i španeri sa gurtnama. Takođe i elastična užad fi8mm.

CERADE ZA AUTOPRIKOLICE

CERADE ZA AUTOPRIKOLICE

Cerade za auto prikolice se izrađuju po istom postupku kako i kod većih i srednjih kamiona. Cerade za auto prikolice pojačane su na svim mestima gde dolazi do kontakta sa arnjevima i konstrukcijom. Ovakve cerade se izradjuju od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 680g/m2, proizvodjača MEHLER Nemačka.

Zanimljivi video:

Luna cerade-izrada cerada za kamione

Varenje anti vandal traka na bočne stranice cerada

Povezane teme


img
Šta su ljudi rekli o nama

Sjajna kompanija vrhunski proizvodi

Luna Cerade
Iskustva

“Odlicna saradnja korektna cena i sve u roku po dogovoru bravo !!!”

img
Zoran Buljic
Google Review

“Kamionska cerada isporucena u rekordnom roku. U milimetar tacna mera. Kvalitet za sada odlican! Takodje odlicna stampa na ceradi.”

img
Dušan Jotić
Google Review

“Zadovoljna sam uslugom, kvalitetom materijala i odnosom osoblja prema musteriji. Moja preporuka!!!”

img
Ljiljana Milovanovic
Google Review
bg

Kontaktirajte nas za više informacija

Kontakt

Luna Cerade d.o.o. Novi Sad je nastavila tradiciju najvećeg preduzeća za izradu proizvoda od ceradnog platna na prostorima bivše SFRJ, UŽAR OPREMA Novi Sad. Tradiciju i iskustvo koje se nadograđivalo preko 70 godina sada želimo da unapredimo i prilagodimo modernim zahtevima tržišta. Dakle u našim rukama se nalazi znanje, sedamdesetogodišnje iskustvo i ogromna želja da se sve to uskladi i objedini kroz kvalitet proizvoda i usluga koje želimo da ponudimo našim klijentima...

Kontakt
Kontakt info

Lokacija: Milana Janića 29, Novi Sad, Srbija

Telefoni: +381 65 888 5530 +381 63 872 0809

Email: info@lunacerade.rs

Radno vreme: Pon-pet: 8:00 AM - 4:00 PM

docxfilePDF